Alles dat nodig is voor het optimaliseren van uw materiaal kunt u vinden bij P.A.Sailsport. Dit geldt zowel voor het onderwaterschip als wat zich bovenwater bevindt. Bent u op zoek naar het ideale afgewerkte onderwater schip dan bent u bij ons aan het goede adres. Is de inrichting voor u als zeiler te verbeteren? Wij geven u graag advies om daarna, waar nodig, de verbeteringen voor u uit te voeren.

zowel up wind-en downwind, vereist dat je kiel moet beschikken over een efficiënt profiel dat nauwgezet voldoet aan de minimale dikte en de maximale diepte toegestaan door de klasse regels. Om het gewenste profiel te bereiken, maken wij gebruik van sjablonen en mallen. Voordat begonnen wordt met fairen en shapen wordt de kiel eerst ontdaan van alle oude verflagen. Met het strokend opbrengen van de eerste plamuurlagen worden niet alleen beschadigingen verholpen, maar ook het profiel geoptimaliseerd. Zodra het optimale profiel is verkregen wordt de kiel met epoxy afgewerkt en de laklaag opgebracht. Het resultaat: een strak geprofileerde kiel die aan de klassevoorschriften voldoet.

Een greep uit onze werkzaamheden:

  • Kiel perfectionering
  • Dek-layout verbeteringen
  • Touwwerk
  • Verstaging
  • beslag

Optimalisatie van kiel en roer is afmattend werk en vraagt veel geduld. Als je het zelf doet voel je het in je onderrug en armen, omdat je er vaak niet goed bij kan. Desondanks is het de moeite waard om daar in te investeren. Vooral de kiel is essentieel voor een optimale prestatie: als je niet een gave en goed geprofileerde kiel hebt, zal je niet optimaal kunnen presteren.